Jurjen Hempel

Jurjen Hempel wordt op dit moment gezien als een van de meest interessante en veelzijdige Nederlandse dirigenten van zijn generatie. Hij stond al eerder voor het Nederlands Studenten Orkest, met werken als de achtste symfonie van Bruckner (1999), de vijfde symfonie Mahler (2007) en Stravinsky’s Le Sacre du Printemps (2003). Dit jaar vertolkt hij samen het orkest de imposante tiende symfonie van Sjostakovitsj.

Reeds tijdens zijn studie aan het Haagsch Conservatorium bij David Porcelijn en Kenneth Montgomery werd hij uitgenodigd om Edo de Waart, Hans Vonk en David Robertson te assisteren. In 1994 nam hij deel aan de beroemde dirigentencursus in Tanglewood, waar hij les kreeg van Seiji Ozawa, Bernard Haitink en Lorin Maazel. Zijn debuut bij het Radio Filharmonisch Orkest in 1989 vormde het begin van zijn dirigentenloopbaan, waarna zijn naam definitief gevestigd werd toen hij in mei 1995 tijdens het Internationale Sibelius dirigenten Concours beslag wist te leggen op de derde plaats click the following article.

visit web page In 1996 werd hij benoemd tot assistent-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest naast de toenmalig chef-dirigent Valery Gergiev. Naast alle Nederlandse orkesten werkt Jurjen Hempel met een groot aantal verschillende orkesten in het buitenland zoals het BBC Symphony Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra, de Bochumer Sinfoniker, het Fins Radio Symfonie Orkest, Helsinki Philharmonic Orchestra, Finnish Radio Symphony Orchestra, Deutsches Sinfonie-Orchester Berlin, Basel  Sinfonie Orchester, Ulster Orchestra en het Orchestre National Ile de France. Zijn debuut in december 2009  met de Opera in Bordeaux heeft hem naast lovende kritieken ook onmiddellijk een heruitnodiging opgeleverd.

 In december 2012 nam Hempel op zeer korte termijn concerten van Nikolaij Znaider over bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze waren van dermate groot succes dat hij onmiddellijk is terug gevraagd voor een productie in juni 2015 http://emagrecasemfome.com/map.

here Jurjen Hempel dirigeert tevens regelmatig op belangrijke Europese festivals. Zo dirigeerde hij in 2004 de langverwachte opera Shadowtime van Brian Ferneyhough op de Münchener Biennale en het Festival d’Automne in Frankrijk. In 2005 maakte hij zijn debuut op de BBC Proms met het BBC Symphony Orchestra. Ook was hij als eerste Nederlandse dirigent werkzaam bij de Kirov Opera in St. Petersburg alwaar hij voorstellingen van Salome van Richard Strauss dirigeerde.

this web page

http://fkradnickinis.rs/map Al vele jaren geldt Jurjen Hempel als een bijzonder dirigent van eigentijdse muziek. Hij dirigeerde o.m. Asko Ensemble, Schönberg Ensemble, Ensemble Intercontemporain en het London Sinfonietta.

http://atxsurf.com/map Naast het werken met professionele orkesten is Hempel ook een groot inspirator voor jonge musici. Zo werkt hij jaarlijks met diverse conservatorium orkesten als die van Amsterdam en Rotterdam alsook met het Rotterdam Young Philharmonic.

In de komende seizoenen dirigeert Hempel onder meer orkesten als het Jeugd Orkest Nederland, Joensuu City Orchestra, BBC Concert Orchestra, Orchestre Poitou Charentes, het Nederlands Symfonie Orkest en Holland Symfonia.

Sinds januari 2013 is Jurjen Hempel aangesteld als chef dirigent en artistiek directeur bij het Joensuu City Orchestra in Finland.

Website van Jurjen Hempel.